Thirtysecond Event
Eskilstuna, June 16th 2007

Attending members: Brian Jensen, Bosse Engberg, Magnus Eriksson, Christer Borg, Patrik Axelsson, Pierre Sund, Henrik Bengtsson, Mikael Lyck, Lars Fagerstedt, Hans-Erik Hansson, Lahrs Bergström.

Guests: Annika Enerholm, Kristina Larsson.


Så sitter man här då och smuttar på ett glas mjölk och tänker tillbaka på gårdagens möte och vad som hände.

Hände det nå´t? Nåjavars

Som vanligt sken solen när vi sammanstrålade utanför Pelikanen vid entrén till Parken Zoo. Det vill säga vi som hittat dit. Skyltningen till Parken Zoo är allt annat är bra, följer man skyltningen så hamnar man vid badet. Är det tänkt att man ska åka med Djungel Expressen sista biten likt Fantomen när han har bråttom?
Eller ska man tro att man hamnat på Keela-Wee stranden?

Nåväl, stora härliga baguetter och förfriskningar väntade oss utanför vår traditionsenliga lokal Kejsaren. Kan Joonkar haft något med detta att göra?

När vi väl inmundigat det lekamliga går mötet igång med Brian Founder #1 och Bosse Member #1 som föredragande.

Brian som vanligt lätt improviserande och Bosse som den ordningsman han är leder mötet.

Vår speciellt inbjudne vän, Stefan Nagy, har oturligt nog fått en hjärtinfarkt dagen innan vår träff vilket vi givetvis beklagade. Men med dagens sjukvård med doktor Axel i spetsen så möter vi Stefan snart igen.

Fantomen fanns dock på plats för den sedvanliga fotograferingen något senare på dagen.

Uppslutningen kring detta möte har varit något dalande och förslag för att uppslutningen ska bli bättre efterlystes.

Aktiviteter och breddning av serierelaterade gästföreläsare kan vara lösningen på problemet.

Pierre #37 fick i uppdrag att starta en ny Forumtråd där alla kan komma med förslag på serierelaterade hedersgäster att bjuda in I framtiden breddar vi spektrat och även de som inte jobbat med Fantomen kan ju vara intressanta att träffa. Som ett exempel på träffen nämndes Jonas Darnell och Krister Pettersson.

Diskussionerna fortsatte där utgivning, tecknare och textförfattare penetrerades livligt.

Även kommande möten i Norge och Danmark diskuterades. Vi delegerade dessa frågor till medlemmarna i respektive land och ser fram emot en inbjudan.

Rätt som det var kom allas vår och Parken Zoos Tommy instudsandes på ett maner som skulle få apposten att blekna - hade han några nyheter att förtälja?

Jo, det visade sig att Konungen av Sveriges högra hand i Sörmland det vill säga landshövding Bo Könberg är en stor beundrare av Fantomen och har till och med använt sig av Fantomeninspirerat material, vilket den för dagen hårt stressade Tommy stolt förevisade, i sin gärning. Doktor Bosse i djungeln, jojo - redan nu fick vi en kandidat att bjuda in till nästa års träff i Eskilstuna.

Mer snack och fler ivriga diskussioner avbröts för fotografering tillsammans med Fantomen och utlottningen av ett serieoriginal signerat Lou Manna.

Nu började till och med vår ordningsman Bosse svikta när han höll på att glömma att lämna sin egen lott till dragningen. Som tur fanns det en ordningsman till i lokalen. Lahrs #85 fick agera stf ordningsman för att förhindra den uppseglande fadäsen.

Utlottningen av originalet arrangerades med gästen Annika, som Dragör (ursäkta Simon).

Och vem vann då? Jo, Magnus Eriksson. Vilken turknutte!!
Det visade sig nämligen att det inte var första gången som Magnus vunnit ett serieoriginal.

Avundsjukan lugnade ner sig något när det visade sig att i vår Goodiebag fanns en replika av nämnda original tillsammans med annat stort som smått.

Ett signerat omslagsfotografi av Mats Jönsson värmde särskilt.

Så började då ordningsman Bosse skruva på sig alltmer, hungerkänslorna började att ta över.

Tiden går som alltid fort när man har trevligt och det var dags att runda av.
Tex/Mex på restaurang Pampas stod på programmet.

Jag själv gick och tog en mer passande banan och tittade på vår vän Varanen.

Tack för en väl regisserad träff Bosse och Brian, som med benäget bistånd av Jan-Ola Sjöberg och Simon Treschow fick ihop en riktigt bra Goodiebag.

Iaktagelser gjorda av Lahrs #85